Komend Concert

Dubbelconcert zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018

Na de fantastische muziek van Buxtehude en Bach een compleet ander geluid. Muziek uit twee werelden i.s.m. Belle Voci uit Den Haag.

Twee koren, beide onder leiding van Nedyalka Todorova, brengen op 9 en 10 juni een interessant programma met werken uit de Slavische en Nederlandse koormuziek.

Tegenover orthodoxe werken van onder andere Rachmaninov en Tsjaikovski staan Nederlandse componisten als Andriessen, Sweelinck en Bremer. Schijnbare tegenstellingen tussen kerkelijke en wereldlijke muziek blijken ook heel goed naast elkaar te kunnen. Russische en Bulgaarse teksten in combinatie met oud Nederlandse volksliedjes. Het blijkt prima te combineren. Met andere woorden, Wat in eerste instantie tegenpolen lijken, trekken elkaar in de praktijk aan. En extra leuk is dat dat met de twee koren ook zo blijkt te zijn. Belle Voci uit Den Haag en Revoce uit Hilversum. Ze werken en klinken prima samen, waarbij de Nedyalka Todorova de verbindende factor tussen deze twee werelden is.

Kortom: Opposites Attract. Een concert met voor elk wat wils, wat wij alleen al om die reden van harte willen aanbevelen.

Revoce in concert met Belle Voci uit Den Haag
za 9 juni 2018 zo 10 juni 2018